Dzisiaj jest 18 wrz 2020, 19:07



Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
 [819] CD CHANGER - retro 
Autor Wiadomość
Nowy Użytkownik

Rejestracja: 11 paź 2015, 22:39
Posty: 12
VIN: WDB211026A356685
Mercedes: W211 CDI 3,2 BRABUS 250
Lokalizacja: TRzciel
Ok dzięki już myślałem że ze zmieniarka coś nie tak . W tygodniu podjadę zakodować


13 mar 2016, 12:37
Wyświetl profil
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 sty 2015, 01:13
Posty: 3938
VIN: WDB2112221A******
Mercedes: S211 320CDI
Lokalizacja: HOLLYŁÓDŹ
Jest jedną różnica, którą teraz "doczytalem" - mnie wszystkie diody świeciły. Problem był z ładowaniem płyt i brakiem możliwości jej obsługi.
Wg mnie SD nadal konieczne ale może sprawdzić jeszcze jej zasilanie?

_________________
Suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie. (Aksjomat Cole'a)


13 mar 2016, 13:09
Wyświetl profil
Nowy Użytkownik

Rejestracja: 11 paź 2015, 22:39
Posty: 12
VIN: WDB211026A356685
Mercedes: W211 CDI 3,2 BRABUS 250
Lokalizacja: TRzciel
Pewnie że tak po pierwszym poprawnym połączeniu zaczęła mieszać coś w środku. Po po składaniu wszystkiego do kupy nie sprawdzalem czy jest zasilanie bezpiecznik jest cały bo sprawdzalem na szybko.

-- 15 mar 2016, 21:43 --

Więc tak chciałbym podziękować lopess i THC za pomoc .
Zmieniarka zainstalowana po zakodowaniu radio dopiero puściło impuls na światłowód aby znaleźć zmieniarkę.
Opisze może koszt tej operacji dla chcących zamontować zmieniareczkę.
Zmieniarka MP3-400 zł.
Światłowód-100 zł.
Kabel zasilający 50 zł.
Zaprogramowanie około 100 zł.
Dodam tylko ze zdecydowałem się na zmieniarkę bo moje Audio 20 CD nie czytało nagrywanych płyt CD tylko oryginały.
Jeszcze sprawdzę czy działa mój wlutowany dżeck .
Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam.


15 mar 2016, 21:47
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 06 paź 2014, 21:41
Posty: 100
VIN: WDB2112261A57xxxx
Mercedes: CDI 320
Lokalizacja: KOSTRZYN nad Odra
Dla uzupełnienia tematu- koszty zakupu kabla zasilającego i światłowodu w Niemczech Frankfurt -
A211 540 31 32 - 8,62
A211 540 99 05 - 12,74
+ 19% -całkowity koszt 25 ,42


26 sie 2016, 02:02
Wyświetl profil
Nowy Użytkownik

Rejestracja: 24 wrz 2014, 19:53
Posty: 30
VIN: WDB2110231A725604
Mercedes: W211 E280 CDI 2004r.
Lokalizacja: Lublin
Mam pytanie:

Posiadam zmieniarkę mp3 A 211 870 08 89. Niestety popsuła się i chciałbym ją wymienić na sprawną. Pytanie czy każda zmieniarka z W211 i W219 będzie działała? Mam radio APS 50, które obecnie nie działa z powodu wyjętej zmieniarki (wyświetlacz na chwilkę się zapala po czym gaśnie oraz nie można otworzyć schowka zmieniarki). Pytanie czy musi być taka sama czy może kupić inną? Rozumiem, że podłączając inną sprawną zmieniarkę nic nie trzeba będzie kodować?

Pozdrawiam


31 gru 2016, 19:55
Wyświetl profil
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 lip 2014, 14:53
Posty: 1193
VIN: WDB2112061A******
Mercedes: S211
Lokalizacja: Olsztyn
Kazda będzie dzialac, nic nie trzeba kodować. Radio nie działa bo jest rozpieta petla swiatlowodowa. Nie ma problemu żeby poki co ja polaczyc (kierując się rysunkiem i opisem z pierwszej strony) i będzie dzialac bez zmieniarki.

_________________
w211.pl -> w211.eu


31 gru 2016, 20:38
Wyświetl profil
Nowy Użytkownik

Rejestracja: 24 wrz 2014, 19:53
Posty: 30
VIN: WDB2110231A725604
Mercedes: W211 E280 CDI 2004r.
Lokalizacja: Lublin
Dzięki za poradę. Radio już działa :) Pozostaje tylko kupić i założyć zmieniarkę co będzie już tylko przyjemnością :)
Pozdrawiam


01 sty 2017, 13:52
Wyświetl profil
Nowy Użytkownik

Rejestracja: 14 maja 2015, 08:34
Posty: 28
VIN: WDB2110061A******
Mercedes: E220CDI
Lokalizacja: Koluszki
Mam pytanie. Moja zmieniarka ma oznaczenie A2118202489, a zakupiona A2118705390. Niestety nie pasują wtyczki od światłowodu i zmieniarka nie chce zaskoczyć. Udało mi się wcisnąć tymczasowo wtyczkę, radio zadziałało ale zmieniarka nie.

W starej jest taka wtyczka: https://mein-autoteil.de/out/pictures/master/product/2/0000013979_002.jpg

Natomiast w nowej taka: https://mein-autoteil.de/out/pictures/master/product/3/0000013979_003.jpg

Czy można to jakoś spiąć, żeby zadziałało?


20 mar 2017, 16:23
Wyświetl profil
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 lip 2014, 14:53
Posty: 1193
VIN: WDB2112061A******
Mercedes: S211
Lokalizacja: Olsztyn
Ta wtyczka się rozbiera, ważne sa swiatlowody, a nie obudowa wtyczki - przeloz sobie do twojej wtyczki.

_________________
w211.pl -> w211.eu


20 mar 2017, 17:49
Wyświetl profil
Nowy Użytkownik

Rejestracja: 14 maja 2015, 08:34
Posty: 28
VIN: WDB2110061A******
Mercedes: E220CDI
Lokalizacja: Koluszki
przełożyłem choć i tak do końca nie pasuje. Inne są zakucia światłowodów (te metalowe końcówki), bo inny jest również sposób ich blokowania we wtyczkach. Wsunąłem te światłowody do swojej wtyczki i przytrzymałem palcem. Radio ruszyło więc połączenie musiało być ale zmieniarka nie działała. W ogóle nie przerzucała magazynku tylko cichutko buczy, więc być może zmieniarka jest jednak uszkodzona albo mechanizm w niej zablokowany (widać płytę w środku). Umówiłem się ze sprzedającym na zwrot.
Założyłem z powrotem swoją i być może jak uda mi się zdobyć jakiś inny egzemplarz to znowu powalczę.

Dzięki za pomoc!


21 mar 2017, 16:22
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 cze 2015, 13:16
Posty: 148
VIN: WDB211
Mercedes: w211
Lokalizacja: Internet
Planuje zalozyc zmieniarke, tylko czy kupic sama zmieniarke czy z panelem ?


26 mar 2017, 18:02
Wyświetl profil
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 sty 2015, 01:13
Posty: 3938
VIN: WDB2112221A******
Mercedes: S211 320CDI
Lokalizacja: HOLLYŁÓDŹ
Panel nie ma nic do rzeczy. Możesz zostawić swój.

_________________
Suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie. (Aksjomat Cole'a)


26 mar 2017, 18:10
Wyświetl profil
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 lip 2014, 14:53
Posty: 1193
VIN: WDB2112061A******
Mercedes: S211
Lokalizacja: Olsztyn
W ww temacie zostało powiedziane już wszystko, tak naprawdę można by go było zamknąć. Wszelkie nieprawidlowosci jeżeli komus cos nie działa wynikają albo z niezgodnego z opisanym schematem podlaczenia albo z wada sprzetu...koniec kropka.... To jest poradnik "zrob to sam", a nie "pomocy, mam problem" bo kupiłem szrot na allegro lub nie potrafie podlaczyc dwóch kabelkow :D - to nie ten dział....

_________________
w211.pl -> w211.eu


19 mar 2019, 19:22
Wyświetl profil
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 sty 2015, 01:13
Posty: 3938
VIN: WDB2112221A******
Mercedes: S211 320CDI
Lokalizacja: HOLLYŁÓDŹ
Masz 100% racji.
Zamykam i oczyszczę niebawem.

Temat oczyszczony bez radykalnych cięć.
@Lopess, jeśli masz jakieś sugestie do głębszych cięć - pisz na PW.

_________________
Suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie. (Aksjomat Cole'a)


20 mar 2019, 03:45
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.