Dzisiaj jest 18 wrz 2020, 18:34



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
 WOW! Snooper 
Autor Wiadomość
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 lis 2017, 10:54
Posty: 386
VIN: WDB2110651A557476
Mercedes: E320 M112 722.618
Lokalizacja: Gdańsk
Słuchajcie, chciałbym zaprosić do dyskusji użytkowników interfejsu WOW Snooper.

Od wczoraj się z nim zapoznaję. Wykonałem sobie testy, pokasowałem błędy od żarówek. Jeden błąd został, dotyczy syreny alarmu. Zgadza się, mam uwaloną syrenę. Ale chodzi o inne rzeczy.

Przeglądam opcje programu WOW! 5.00.8 i natknąłem się na możliwość wyłączenia zaworu elektromagnetycznego w skrzyni biegów.. rozumiem że chodzi o lock-up. Znalazłem tez szereg możliwości adaptacji, resetowania i kasowania adaptacji w skrzyni biegów:

-Adaptacja przemiennika momentu poprzez rozruch na zimno
-Adaptacja przemiennika momentu poprzez zakresy momentu
-Skasowanie pamięci adaptacji
-Zerowanie modułu sterowania
-Zerowanie wartości adaptacyjnych ASB
-Zerowanie wartości adaptacyjnych blokady sprzęgła przekładni hydrokinetycznej

Może ktoś mi powiedzieć co robią poszczególne pozycje? Swoją drogą jak to zobaczyłem to stwierdziłem ze ten interfejs jest całkiem spoko./


21 lut 2018, 13:21
Wyświetl profil
Mentor
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lip 2014, 21:33
Posty: 1195
VIN: WDB2153751A000000
Mercedes: W215 CL500 306hp/ W211 E220Cdi 150hp/ W219 CLS320Cdi 224hp
Lokalizacja: Radom
Masz jakieś sprawdzone oprogramowanie?

_________________
MB Klucze Rybka - naprawa, kodowanie, obudowy
Star Diagnosis Radom
Zerowanie sterowników - Virgin
Radom t. 604597441


21 lut 2018, 15:13
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 lis 2017, 10:54
Posty: 386
VIN: WDB2110651A557476
Mercedes: E320 M112 722.618
Lokalizacja: Gdańsk
No tak WOW! Snooper 5.00.8 - otrzymałem w komplecie i o tym tu chciałem pogadać z Wami


21 lut 2018, 15:17
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 18 sie 2017, 03:46
Posty: 279
VIN: Wdb2110701a428322
Mercedes: W211 e500
Lokalizacja: Wwa
A gdzie kupiłeś i ile pln ? Bo też mi chodzi po głowie ten interfejs.


21 lut 2018, 18:45
Wyświetl profil
Stały Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 paź 2014, 18:07
Posty: 891
Lokalizacja: Ostrołęka
VIN: WDB211
Mercedes: w211 2,7 cdi 2,2 cdi
Lokalizacja: Ostrołęka Star Diagn
Tutaj masz trochę informacji:

https://r.tapatalk.com/shareLink?url=ht ... are_type=t

_________________
Dla forumowiczów- Star Diagnosis - Ostrołęka tel. 696447743


21 lut 2018, 19:47
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 20 kwie 2016, 09:29
Posty: 158
VIN: WDB2110701A488***
Mercedes: W211 E500
Lokalizacja: Legionowo
Wczoraj dostalem paczke z WOW-em. Pobawie sie troszke i tez bede mogl cos powiedziec.


22 lut 2018, 11:31
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 lis 2017, 10:54
Posty: 386
VIN: WDB2110651A557476
Mercedes: E320 M112 722.618
Lokalizacja: Gdańsk
Maskek pisze:
A gdzie kupiłeś i ile pln ? Bo też mi chodzi po głowie ten interfejs.


na Ali za 34$


22 lut 2018, 11:35
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 20 kwie 2016, 09:29
Posty: 158
VIN: WDB2110701A488***
Mercedes: W211 E500
Lokalizacja: Legionowo
Tyle samo zaplacilem. Doliczyli Ci clo? Mnie dopadli. 34,5 zl:)


22 lut 2018, 11:39
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 lis 2017, 10:54
Posty: 386
VIN: WDB2110651A557476
Mercedes: E320 M112 722.618
Lokalizacja: Gdańsk
udało mi się bez cła


22 lut 2018, 11:48
Wyświetl profil
Nowy Użytkownik

Rejestracja: 09 sie 2017, 20:03
Posty: 12
VIN: WDBUF77X77B025311
Mercedes: E63
Lokalizacja: Wrocław
Dajcie znać jak się sprawdzają te dwupłytkowe za ~35-40$. Czy można nimi bawić się poziomem Airmatica? W zasadzie szukam czegoś, czym odczytam błędy i będę mógł zmieniać ustawienia wysokości auta i nic więcej nie potrzebuję. Pytanie, czy WoW sobie z tym poradzi?


22 lut 2018, 12:53
Wyświetl profil
Nowy Użytkownik

Rejestracja: 21 lis 2017, 16:19
Posty: 2
VIN: WDD2193751A053165
Mercedes: C219 500
Lokalizacja: Gdańsk
bawiłem się chwilę aliexpresowym wowem. Nie znalazłem opcji ustawiania wysokości.


22 lut 2018, 13:43
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 lis 2017, 10:54
Posty: 386
VIN: WDB2110651A557476
Mercedes: E320 M112 722.618
Lokalizacja: Gdańsk
Chyba instalacja javy którą dostarczył chińczyk była błędem. Po tej akcji przestała mi działać przeglądarka firefox i opera, jedynie IE jakoś działał, uwaliło też działanie Microsoft Security Essentials. Nic nie pomogło poza combofixem. Uważajcie, ja muszę dać komentarz na Ali teraz jakiś, nie odpuszczę tego. Walczyłem dwa dni ze swoim Windowsem.


23 lut 2018, 21:55
Wyświetl profil
Stały Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 paź 2014, 18:07
Posty: 891
Lokalizacja: Ostrołęka
VIN: WDB211
Mercedes: w211 2,7 cdi 2,2 cdi
Lokalizacja: Ostrołęka Star Diagn
Ja już tego nie podłączam wyskoczył mi błąd poduszki - akurat byłem u szwagra i jego wow z alli dobrze pokazał, że mata pasażera - zajrzałem pod fotel, a tam kabel jeden do wtyczki maty przerwany... naprawa i kasowanie błędów wowem i dalej poduszka się świeci, ale już pokazuje - błąd nieznany - wróciłem do domu - podłączyłem SD - wchodzę w moduł, a tam od razu SD bije, że złe kodowania i musiałem mieszać - no żesz... 2 godziny zmarnowane... ech
Znajomy też kasował błędy wowem poduszki w W220 z mięsiac wcześniej i dzwonił, żeby podjechać bo skasował, ale wyszedł jakiś nieokreślony błąd - podpięte SD chciało po wejściu w moduł poduszki tylko potwierdzenie vin i poszło od razu.

_________________
Dla forumowiczów- Star Diagnosis - Ostrołęka tel. 696447743


23 lut 2018, 22:41
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 lis 2017, 10:54
Posty: 386
VIN: WDB2110651A557476
Mercedes: E320 M112 722.618
Lokalizacja: Gdańsk
Ale do diagnostyki się nadaje. Może faktycznie nie radzi sobie jak SD ale kosztuje dużo mniej i nie można oczekiwać cudów. Ważne że można skasować adaptacje i wyłączyc sbc


24 lut 2018, 09:30
Wyświetl profil
Nowy Użytkownik

Rejestracja: 01 mar 2018, 17:05
Posty: 1
VIN: WDB2030421A598116
Mercedes: Mercedes
Lokalizacja: Katowice
Ja rozważam zakup tego :)

_________________
http://www.hondacentrum.pl/


02 mar 2018, 12:09
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.