Dzisiaj jest 18 wrz 2020, 19:10



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
 Radio na Android, wiedza w pigułce 
Autor Wiadomość
Użytkownik

Rejestracja: 23 lut 2015, 20:12
Posty: 151
VIN: WDB2110061A506416
Mercedes: w211
Lokalizacja: wrocław
Taki most zamówiłem:
https://www.aliexpress.com/item/32985218537.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.185f4c4dciuCIZ


22 paź 2019, 14:37
Wyświetl profil
Mentor

Rejestracja: 16 lis 2015, 23:28
Posty: 1019
VIN: WDB2110221B058223
Mercedes: E320 CDI 2006 + 2xBMW :D
Lokalizacja: Szczecin
Jest ok

_________________
Obrazek
Przecław k/Szczecina

http://www.mbparts.pl

tel: +48 783 536 285


22 paź 2019, 14:43
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 23 lut 2015, 20:12
Posty: 151
VIN: WDB2110061A506416
Mercedes: w211
Lokalizacja: wrocław
CAN-L i CAN-H ma być połączony z zielonymi przewodami B1, czy tak?

-- 07 lis 2019, 16:29 --

emcek pisze:
Dwa kable do zasilania, dwa kable do CAN, światłowód do adaptera, RCA do androida i już. Z tego co pamiętam z tematu to masz wiązkę 5m do bagaznika więc ona wylatuje, zostaje tylko kabel antenowy, no i musisz spowrotem podłączyć AGW :)


Jak podłączyć zasilanie radia?
Do czego jest to gniazdo z drugiej (od spodu) strony tego mostu?

Podłączyłem zgodnie z opisem i niestety android nie ruszył. Może jakieś podpowiedź?

-- 08 lis 2019, 20:42 --

Już dałem radę wszystko śmiga, schowek też już się otwiera jak w oryginale :lol:


08 lis 2019, 21:42
Wyświetl profil
Mentor
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 mar 2018, 14:42
Posty: 1436
VIN: WDB2112651A
Mercedes: S211 3.2 M112 Avantgarde
Lokalizacja: Łódź
A w zegarach też wszystko śmiga związane z Navi i Audio jak w oryginale...? :)


09 lis 2019, 00:07
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 23 lut 2015, 20:12
Posty: 151
VIN: WDB2110061A506416
Mercedes: w211
Lokalizacja: wrocław
Tego nie sprawdzałem, ale jutro sprawdzę i dam znać, ustawienie zegarka miałem z radia ale po zmianie na antka znajomy przestawił mi, że teraz mam już ustawianie z kierownicy


09 lis 2019, 00:37
Wyświetl profil
Mentor
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 mar 2018, 14:42
Posty: 1436
VIN: WDB2112651A
Mercedes: S211 3.2 M112 Avantgarde
Lokalizacja: Łódź
Dlatego właśnie znajomy Twój ustawił Ci obsługę "godzinki" z kiery....bo radia na Antku nie gadają z zegarami.... ;)


09 lis 2019, 01:58
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 23 lut 2015, 20:12
Posty: 151
VIN: WDB2110061A506416
Mercedes: w211
Lokalizacja: wrocław
Po podłączeniu mostu należy podłączyć się dwoma przewodami do can-a samochodu (można je znaleźć w tunelu przy progu, zielony z mostu do pomarańczowego z paskiem od can i do zielonego z czarnym paskiem do całego pomarańczowego od can) no i trzeba pociągnąć dodatkowe zasilanie bo to od oryginalnego radia nie wyrabia.
Tak jak pisałem schowek działa jak z radiem mercedesa, przyciski na kierownicy działają jak poprzednio (bez mostu) i nie działa balans ale za to działają wszystkie głośniki ;)
No i jeszcze muszę błąd skasować bo po odpięciu fotela wsadziłem kluczyk do stacyjki :D
Zasilanie wziąłem z lewej strony konsoli, można tam podłączyć jeszcze kilka bezpieczników.


Ostatnio zmieniony 12 lis 2019, 20:51 przez okra, łącznie zmieniany 1 raz



09 lis 2019, 14:13
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 sie 2016, 13:20
Posty: 337
VIN: WDB2112221B0
Mercedes: OM642 320CDI 278KM / 675nm BBK 350mm/320mm
Lokalizacja: Łódź
Yodas pisze:
....bo radia na Antku nie gadają z zegarami.... ;)


I tu się nie zgodzę. Kiedy była zmiana czasu niczego nie ruszałem. Godzina na zegarach sama się przestawiła, a w przypadku NTG1 musiałem to zrobić ręcznie.
Nie wiem jak to działa ale działa.

_________________
Moje :D - S211 3.0 V6


09 lis 2019, 21:46
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 23 lut 2015, 20:12
Posty: 151
VIN: WDB2110061A506416
Mercedes: w211
Lokalizacja: wrocław
rbul pisze:
Yodas pisze:
....bo radia na Antku nie gadają z zegarami.... ;)


I tu się nie zgodzę. Kiedy była zmiana czasu niczego nie ruszałem. Godzina na zegarach sama się przestawiła, a w przypadku NTG1 musiałem to zrobić ręcznie.
Nie wiem jak to działa ale działa.


Sam Ci się przestawił zegar na konsoli, ten obok licznika?


09 lis 2019, 22:19
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 sie 2016, 13:20
Posty: 337
VIN: WDB2112221B0
Mercedes: OM642 320CDI 278KM / 675nm BBK 350mm/320mm
Lokalizacja: Łódź
Tak. Wsiadłem z sd z myślą o jego przestawieniu ale godzina była dobra.

_________________
Moje :D - S211 3.0 V6


09 lis 2019, 22:56
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 23 lut 2015, 20:12
Posty: 151
VIN: WDB2110061A506416
Mercedes: w211
Lokalizacja: wrocław
Masz radio połączone mostem ze wzmacniaczem?


09 lis 2019, 23:49
Wyświetl profil
Mentor
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 mar 2018, 14:42
Posty: 1436
VIN: WDB2112651A
Mercedes: S211 3.2 M112 Avantgarde
Lokalizacja: Łódź
rbul pisze:
Yodas pisze:
....bo radia na Antku nie gadają z zegarami.... ;)


I tu się nie zgodzę. Kiedy była zmiana czasu niczego nie ruszałem. Godzina na zegarach sama się przestawiła, a w przypadku NTG1 musiałem to zrobić ręcznie.
Nie wiem jak to działa ale działa.
Pisząc. " Nie gadają z zegarami" nie chodziło mi o zegarek tylko wyświetlacz prędkościomierza...Navi i info audio w zegarach działa?

Yodas nie dubluj postów ;)


10 lis 2019, 16:32
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 sie 2016, 13:20
Posty: 337
VIN: WDB2112221B0
Mercedes: OM642 320CDI 278KM / 675nm BBK 350mm/320mm
Lokalizacja: Łódź
okra pisze:
Masz radio połączone mostem ze wzmacniaczem?


Tak ale jakie to ma znaczenie. W oryginale nigdy się nie przestawił sam :shock:

_________________
Moje :D - S211 3.0 V6


10 lis 2019, 16:38
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 23 lut 2015, 20:12
Posty: 151
VIN: WDB2110061A506416
Mercedes: w211
Lokalizacja: wrocław
Bo oryginalne radio samo nie przestawiało sobie godziny a z androidem już tak, a że jest podłączone can-em to i może w liczniku przestawiło. Jak będzie mi kasował błąd karze przestawić z powrotem na ustawienie zegara z radia i sprawdzę czy to działa.
Tak, info audio w zegarach działa.
Polecam takie podłączenie radia, efekt dużo lepszy niż z tom wiązką 6m ;)


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.


Ostatnio zmieniony 10 lis 2019, 18:14 przez okra, łącznie zmieniany 3 razy



10 lis 2019, 16:50
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 paź 2019, 16:29
Posty: 99
VIN: WDB2110771B230391
Mercedes: 2008 E63
Lokalizacja: Abu Dhabi
okra, czy możesz wrzucić fotkę jak to info z radia na zegarach wygląda? bo rozważam androida i chciałbym wiedzieć czego się spodziewać.


10 lis 2019, 17:01
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.