Dzisiaj jest 18 wrz 2020, 18:20



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
 [319] LINGUATRONIC - retro 
Autor Wiadomość
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 lip 2014, 14:53
Posty: 1193
VIN: WDB2112061A******
Mercedes: S211
Lokalizacja: Olsztyn
Ale nie bardzo wiem o co chodzi - przecież do roznych kostek sa rozne piny - a nie tylko meskie/zenskie. Kup sobie jakas wewnetrzna instalacje od w211 i będziesz miał pinow na cale zycie - ja tak zrobilem ;)

_________________
w211.pl -> w211.eu


18 sty 2015, 15:26
Wyświetl profil
Mentor

Rejestracja: 09 sie 2014, 14:37
Posty: 1163
VIN: ///AMG 4LIFE
Mercedes: R230 SL 55 AMG, W211 E 320 CDI
Lokalizacja: Szczecin
chodzilo mi o taki typ ponizej tylko rozne grubosci kabla ale tak jak mowisz, najlepiej bedzie kupic jakas instalacje i z niej podobierac piny bo kupic to jest z osobna ciezko

http://allegro.pl/konektor-pin-meski-f0 ... 11501.html

dzieki

Lopess a powiedz czy planujesz w koncu retrofit keyless go ? Bo ja czekam na twoje relacje z niecierpliwoscia a w szczegolnosci info o cenie za czesci bo wyjdzie chyba ze 2000 - 3000 jak nie wiecej PLN.. ?

_________________
Podobno życie bez AMG jest możliwe.. Tylko po co ?

Dokładanie keyless, distronic, webasto - ELEKTRONIKA MERCEDES - Szczecin

Vediamo Monaco - SCN Online/Offline, dopisywanie wyposaż., aktualizacja softu, AMG MENU, Tryb M, ECO Start/Stop OFF, itp.


18 sty 2015, 16:15
Wyświetl profil
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 lip 2014, 14:53
Posty: 1193
VIN: WDB2112061A******
Mercedes: S211
Lokalizacja: Olsztyn
Wciaz nie mam wszytskich czesci, ale mam nadziej zamknac sie z cena czesci w 4k.

_________________
w211.pl -> w211.eu


18 sty 2015, 17:27
Wyświetl profil
Nowy Użytkownik

Rejestracja: 03 wrz 2014, 09:11
Posty: 10
VIN: WDB2112831X173496
Mercedes: E500 4matic 2004r.
Lokalizacja: Kraków
Piękny post. Podziwiam za pracowitość i upartość w szukaniu.
Ja mam szukam modułu z polecanego zestawienia:
Jeżeli mamy NTG 1 potrezbujemy dodatkowo modul SBS. Moduły sa różne, w zależności od języka - np. j.angielski to A2118206226 lub A2118207585 lub A2038205785 lub A2038206785 lub A2038207585 lub A2098200385 lub A2098201385 (zamiennie).

ale widzę tylko 2118206285 czyli wersję z amerykanskim językiem.
Prośbę mam żebyś ostatecznie potwierdził czy warto iść tą drogą?
Moje auto to 2201701A451074 z modułem tel. 220 820 13 85. Mam wtyczkę plastikową zintegrowaną z MOSTem do tego nowego typu modułów, więc przepiąć piny pewnie dam radę tylko czy warto?


21 kwie 2015, 16:53
Wyświetl profil
Mentor

Rejestracja: 09 sie 2014, 14:37
Posty: 1163
VIN: ///AMG 4LIFE
Mercedes: R230 SL 55 AMG, W211 E 320 CDI
Lokalizacja: Szczecin
dortifan pisze:
Prośbę mam żebyś ostatecznie potwierdził czy warto iść tą drogą?
Moje auto to 2201701A451074 z modułem tel. 220 820 13 85. Mam wtyczkę plastikową zintegrowaną z MOSTem do tego nowego typu modułów, więc przepiąć piny pewnie dam radę tylko czy warto?


Robilem ostatnio taki retrofit, pytalem sie ciebie z ciekawosci w dziale KUPIE ile chcesz na SBS przeznaczyc ale nie odpowiedziales... (w zaleznosci od ceny SBSa mozna stwierdzic czy warto)

_________________
Podobno życie bez AMG jest możliwe.. Tylko po co ?

Dokładanie keyless, distronic, webasto - ELEKTRONIKA MERCEDES - Szczecin

Vediamo Monaco - SCN Online/Offline, dopisywanie wyposaż., aktualizacja softu, AMG MENU, Tryb M, ECO Start/Stop OFF, itp.


21 kwie 2015, 17:36
Wyświetl profil
Nowy Użytkownik

Rejestracja: 03 wrz 2014, 09:11
Posty: 10
VIN: WDB2112831X173496
Mercedes: E500 4matic 2004r.
Lokalizacja: Kraków
Pardon, rzeczywiście nie odpisałem.
Czy wiesz może jak uruchomić powiadomienia mailowe o nowych wiadomościach na forum (nie prywatnych)
Jeśli iidzie o cenę modułu w wersji amerykanskiej to zaczyna sie od 10 USD + przesyłka, ale wiem że oryginał british - english kosztuje ponad 500 Euro.
Zdaje mi sie że wiele nie pottrzeba zmian jeśli w aucie jest inst. tel. Manetka wpinana jest w CAN, wiec odpada ciaganie kabla przez całe auto, mikrofony w lusterku są tylko gniazdo jest w modułach Linguatronic zintegrowane ze światłowaodem więc trzeba mieć wtyk oryginalny. Wiesz coś wiecej o kłopotach z retrofitem linguatronica?


21 kwie 2015, 17:55
Wyświetl profil
Mentor

Rejestracja: 09 sie 2014, 14:37
Posty: 1163
VIN: ///AMG 4LIFE
Mercedes: R230 SL 55 AMG, W211 E 320 CDI
Lokalizacja: Szczecin
Wystarczy SBS, manetka i nowy plastik kolumny kierownicy (np. w R230 wystarczy sama manetka, w kolumnie kierownicy jest juz przygotowany otwor)


pokaz mi te oferty po 10$, chyba ci sie pomylilo SBS z FSA ;)

pozdro

_________________
Podobno życie bez AMG jest możliwe.. Tylko po co ?

Dokładanie keyless, distronic, webasto - ELEKTRONIKA MERCEDES - Szczecin

Vediamo Monaco - SCN Online/Offline, dopisywanie wyposaż., aktualizacja softu, AMG MENU, Tryb M, ECO Start/Stop OFF, itp.


21 kwie 2015, 18:11
Wyświetl profil
Nowy Użytkownik

Rejestracja: 03 wrz 2014, 09:11
Posty: 10
VIN: WDB2112831X173496
Mercedes: E500 4matic 2004r.
Lokalizacja: Kraków
masz rację, te tanie a2118202685 sa na USA czyli inny gsm. O tym myslałeś?


21 kwie 2015, 18:31
Wyświetl profil
Nowy Użytkownik

Rejestracja: 03 wrz 2014, 09:11
Posty: 10
VIN: WDB2112831X173496
Mercedes: E500 4matic 2004r.
Lokalizacja: Kraków
Czy raz zagięty - przełamany światłowód może dawać takie objawy? Mam taki kawałek i nie wiem czy można na niego liczyć?
Przy okazji czy zetknęliście się z tematem modułów widmo np A2208206285 który wg EPC nie istnieje a
jest dostępny. Czy wiecie co to dokładnie jest za moduł?


07 maja 2015, 08:19
Wyświetl profil
Nowy Użytkownik

Rejestracja: 03 wrz 2014, 09:11
Posty: 10
VIN: WDB2112831X173496
Mercedes: E500 4matic 2004r.
Lokalizacja: Kraków
tak myślałem. A linguatronic ruszył? jakiego modułu użyłeś?


07 maja 2015, 11:11
Wyświetl profil
Mentor

Rejestracja: 09 sie 2014, 14:37
Posty: 1163
VIN: ///AMG 4LIFE
Mercedes: R230 SL 55 AMG, W211 E 320 CDI
Lokalizacja: Szczecin
Odswiezam, bezpiecznik f33 to bezpiecznik 30 A ten przy kierownicy ? O ktory bezpiecznik f33 5 A wiec chodzi... ?

Czy to nie powinien byc bezpiecznik f85 30 A ?

_________________
Podobno życie bez AMG jest możliwe.. Tylko po co ?

Dokładanie keyless, distronic, webasto - ELEKTRONIKA MERCEDES - Szczecin

Vediamo Monaco - SCN Online/Offline, dopisywanie wyposaż., aktualizacja softu, AMG MENU, Tryb M, ECO Start/Stop OFF, itp.


17 maja 2016, 01:25
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 19 sty 2015, 16:53
Posty: 89
VIN: WDB2110221A891xxx
Mercedes: W211 E320CDI 05'
S210 E290TD 97'
Lokalizacja: Piaseczno
Dołożyłem toto wczoraj do swojego w211, w którym miałem jedynie UHI [386].

Po przejrzeniu 287 stron allegro pod hasłem "mercedes komputer moduł" znalazłem jedynie jeden moduł po holendersku, jeden po włosku i kilka US, ale do W221. Niektóre do W221 były nawet za poniżej 200 zł, sprzedawane bezwiednie jako "moduł telefonu".

Zaryzykowałem i kupiłem na niemieckim jebaju moduł SBS nr A2118205285, sygnowany US, za średnio tanio bo 40E. Siup polega na tym że tego modułu nie ma w EPC... Niemniej działa.

Zaprawdę jest to całkowicie zbędne wyposażenie :)

_________________
------
Tkwiąc w cudownym zamroczeniu jedyną słuszną marką.


30 sie 2016, 20:19
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 24 paź 2016, 14:57
Posty: 120
VIN: WDB2110611A465003
Mercedes: W211 E240 2003r. Elegance
Lokalizacja: Turek
Kupiłem wszystkie klocki do doposazenia zamontowalem i ciągnąc do siebie wajche nic się nie dzieje. Próbowałem już kilka razy.
Czy trzeba lingua zakodowac na SD?
Jeśli tak to w którym miejscu/module?
Tempomat działa więc domniemam że od lingua też powinna być sprawna.

Kod wyposażenia który posiadam to 380. (Nokia 6310)
Modul SBS zamontowalem o nr. A2098201385
I manetke A0085452424

Ps. Odkryłem ze manetka od lingua mogę odebrać i zakończyć połączenie z tel w samochodzie.
Czyli manetka fizycznie jest ok.
Poproszę o sugestie.


24 kwie 2019, 14:04
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 21 mar 2018, 16:14
Posty: 111
VIN: WDD2193761A......
Mercedes: CLS 55 AMG
Lokalizacja: Okolice Świebodzina
Panowie. Mam wersję CLS japan. Czy moduł SBS po wymianie na inny język, musi być dodatkowo kodowany, np. w AGW? Wymieniłem na UK , niestety głos jest nadal JP.


13 lip 2019, 21:08
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  
cron



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.