Dzisiaj jest 18 wrz 2020, 18:28



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 123 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna
 Sprawdzanie poziomu oleju w211 
Autor Wiadomość
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 lip 2014, 11:46
Posty: 2194
VIN: WDB2110721B......
Mercedes: w211 E50 AMG Japan
Lokalizacja: 061
Modele od końcówki 2003 do 2005, V6 cdi bez miarki.

1. Stacyjka na pierwszy stopień
2. Ustawiamy menu w zegarach na temp. zew. lub km/h (zależy jak mamy ustawione - domyślnie temp)
3. Wciskamy szybko trzy razy guzik reset w zegarach (raz piknie)
4. Z kierownicy strzałką raz w górę
5. Stacyjka na drugi stopień - po chwili wyświetli ilość dokładnie

_________________
Pokaż mi swoje auto, a powiem Ci kim jesteś.....

Mechanika - Elektronika - MERCEDES - Poznań


07 sie 2014, 00:07
Wyświetl profil
Mentor
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 sie 2014, 11:26
Posty: 1246
VIN: WDB2110161A
Mercedes: E
Lokalizacja: Pułtusk
W moim z 2002 roku R5 identycznie sprawdza się ilość oleju :)

_________________
Star Diagnosis Pułtusk


19 sie 2014, 17:36
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 12 sie 2014, 18:44
Posty: 50
VIN: WDB2110261A******
Mercedes: e320 w211
Lokalizacja: Lębork
Natomiast w moim, nie ma możliwości chyba dostać sie do menu systemowego.
3x przycisk reset - Zero reakcji
5s przycisk reset - Zero reakcji

Korzystałem z instrukcji PDF załączonej na forum. Tak ma być ?


19 sie 2014, 17:43
Wyświetl profil
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lip 2014, 20:10
Posty: 789
VIN: wdb2112261axxxxcx
Mercedes: 124 CE 3.0; w212 350 cgi amg
Lokalizacja: mazowieckie
Stacyjkę ma pewno robisz na PIERWSZY I TYLKO PIERWSZY stopień???

_________________
SD to nie lek, a "stetoskop"...


19 sie 2014, 17:44
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 12 sie 2014, 18:44
Posty: 50
VIN: WDB2110261A******
Mercedes: e320 w211
Lokalizacja: Lębork
Tak. 100% wykonuje jak trzeba


19 sie 2014, 17:46
Wyświetl profil
Mentor
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 sie 2014, 11:26
Posty: 1246
VIN: WDB2110161A
Mercedes: E
Lokalizacja: Pułtusk
Miałem podobną sytuację, w Elegance 2.2CDI, co kolega wyżej że ni hu hu nie chciał wejść w menu serwisowe. Kiedyś kiedyś na starym forum wyczytałem że może nie być dostępne jeśli było coś nieudolnie kombinowane z przebiegiem. Ale czy to potwierdzone info nie mam pojęcia. U mnie wszystko działa postępując tak jak opisał to Matka.

Arab sprawdź czy dobrze masz ustawione na wyświetlaczu to co jest w punkcie 2.

_________________
Star Diagnosis Pułtusk


19 sie 2014, 18:09
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 12 sie 2014, 18:44
Posty: 50
VIN: WDB2110261A******
Mercedes: e320 w211
Lokalizacja: Lębork
Nie dawało mi to spokoju. Próbowalem dalej. I jednak działa :) dzięki panowie za zainteresowanie :-)


19 sie 2014, 18:23
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 lip 2014, 23:23
Posty: 51
VIN: WDB211
Mercedes: W211 2,7CDi 2002r
Lokalizacja: Leszno - Wlkp.
Arab i jaka była przyczyna niemożności wejścia do tego menu sprawdzenia poziomu oleju?


19 sie 2014, 18:27
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 12 sie 2014, 18:44
Posty: 50
VIN: WDB2110261A******
Mercedes: e320 w211
Lokalizacja: Lębork
Trzeba trzymać wciśnięty reset 5-7s.

Nagrywalem filmik zeby udowodnic wam ze cos jest nie tak. I okazało się ze wszystko jest dobrze.


19 sie 2014, 18:45
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 sie 2014, 12:47
Posty: 56
VIN: WDD2193561A007605
Mercedes: W219 350
Lokalizacja: Bad Kreuznach
Arab pisze:
Trzeba trzymać wciśnięty reset 5-7s.
tak samo uruchamiałem to menu w CLK W209


19 sie 2014, 20:02
Wyświetl profil
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 lip 2014, 15:00
Posty: 3192
VIN: WDB2110161A257XXX
Mercedes: W211 Daimler-Chrysler
Lokalizacja: Warszawa
Witam!
A czy przypadkiem nie jest to tak, że przy czujniku możesz sobie ustawiać próg ostrzegawczy, a przy switchu nie? Przecież przełącznik ma tylko dwa stany i wszystko, poza ustawieniem domyślnym wyłącza ostrzeżenie w ogóle :D
Pzdr.

P.S. Widzę, że trochę oleju "gubisz" :mrgreen:

_________________
"Who's more foolish, the fool or the fool who follows him" - OW. Kenobi

:mrgreen: Prawdziwy macho na SD jedzie dopiero na lawecie! :mrgreen:


15 wrz 2014, 00:12
Wyświetl profil
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 lip 2014, 15:00
Posty: 3192
VIN: WDB2110161A257XXX
Mercedes: W211 Daimler-Chrysler
Lokalizacja: Warszawa
TomTom pisze:
... Przecież przełącznik ma tylko dwa stany i wszystko, poza ustawieniem domyślnym wyłącza ostrzeżenie w ogóle ...

Pzdr.

_________________
"Who's more foolish, the fool or the fool who follows him" - OW. Kenobi

:mrgreen: Prawdziwy macho na SD jedzie dopiero na lawecie! :mrgreen:


15 wrz 2014, 00:28
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 sie 2014, 17:55
Posty: 110
VIN: WDB2110161A157597
Mercedes: W211, sedan, 2002r, 2.7CDI 177KM, manual.
Lokalizacja: Zgorzelec
Witam! Ja mam 2002r i u mnie ten dokładny stan oleju sprawdza się w taki sposób: stacyjka w pierwsze położenie, licznik na temperaturę lub kilometry (jeśli jest np. na radio to i tak po chwili samo się przełączy) , przycisk kasujący trzymam około 20 sekund, jest piknięcie, trzeba wcisnąć raz przycisk z lewej na kierownicy ten pod strzałką, wchodzi w menu gdzie się sprawdza stan oleju. Przełączam stacyjkę w drugą pozycję (kontrolki) i po sekundzie wyskakuje mi dokładny stan oleju. Przełączając strzałką wyskakuje mi jakieś ustawianie ESP +/-. Wiem, że w wersji gdzie przycisk kasujący naciska się trzy razy wyświetla też Volty ale u mnie tego nie ma i nie działa sposób z trzema wciśnięciami.
Pozdrawiam!


03 paź 2014, 12:22
Wyświetl profil
Stały Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 sie 2014, 14:43
Posty: 794
VIN: WDB2110651A******
Mercedes: @E55AMGDesign
Lokalizacja: Mazowieckie
A u mnie też w ten sposób jest piknięcie, ale za tym nic się nie dzieje :x

_________________
http://www.mercemdoslubu.eu


03 paź 2014, 15:39
Wyświetl profil WWW
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 sie 2014, 17:55
Posty: 110
VIN: WDB2110161A157597
Mercedes: W211, sedan, 2002r, 2.7CDI 177KM, manual.
Lokalizacja: Zgorzelec
Jak piknie to musisz wcisnąć ten przycisk na kierownicy z lewej z tymi kwadracikami czy co to jest. pod strzałką. Wejdzie w menu: numer vin, chyba kod silnika i na dole jest poziom oleju, jak przekręcisz kluczyk dalej do pozycji w której się kontrolki świecą to po chwili pokaże się w litrach poziom oleju. Możesz też odpalić silnik jak już wyświetli stan oleju to też będzie pokazywało tyle, że zejdzie z półtora litra.


03 paź 2014, 23:07
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 123 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.